04-06-2007, 02:54:34 PM
Merhaba Arkadaşlar. Bu konuyu bir kaç arkadaşımın ve onlarca insanınbaşına geldiği için açtım. Bir grup Lamer! port açığı bulunanbilgisayarlara Essential Tools gibi programlar kullanıp bilgisayarlaragiriyorlar, not bırakıyorlar,reklam yapıyorlar, onlarca trojenyüklüyorlar, bilgisayara antivirüs programı yüklüyorlar!, masaüstünedeğiştirilemeyen resimler koyuyorlar. Kısacası bilgisayarda finkatıyorlar!. Aşağıda arkadaşımın masaüstüne bırakılan yazı var.Arkadaşım bilgisayarı baştan başlatınca 10.yıl Marşı çalıyormuş. Ayrıcabir terörist grubuyla ilgili video varmış masaüstünde. Yazıyı isterokuyun ister okumayın, aşağıda neler yapmanız gerektiğinibulabilirsiniz.( Arkadaşım Kaspersky+zonealarm kullanıyor)
İşte Onlarca kişinin Bilgisayarına bırakılan Not.
''Merhaba biraz reklam arası vermek istermisin
Boyle reklam da olurmu demiyorsun umarım. Tüketiciler reklamdan kaçtıkça onların
ilgisini çekecek yeni yollar bulmakta giderek zorlaşıyor. Ben ofisimde
oturmuş acaba kursumu daha geniş kitlelere nasıl duyurabilirim
diye düşünürken, aklıma kişisel bilgisayarlara sızarak not bırakmak
geldi. Şüphesizki bu oldukça zahmetli bir iş. Tabii ben bunu başardıktan sonra
sana düşen önemli bir sorumluluk var ki sen bu yazıyı okuduğuna göre ben bunu başardım.
Şimdi sen çevrende ne kadar bilgisayar güvenliği ile ilgilenen arkadaşın var
ise benden bahsedeceksin
Diyeceksin ki " Abi biri benim bilgisayarıma girmiş. Ve not bırakmış
öncelikle benim bilgisyarımda açık portlar olduğunu kötü niyetli birinin
bunları kullanarak bana zarar verebileceğini soyluyor. Eğer bilgisayar güvenliği
ile ilgilenmiyorsam ve hack ve korunma yolları ilgimi çekmiyorsa bilen birisinden
yardım alarak firewall ve antivirus AYARLARIMI yapmam gerekliymiş.
Ama hack ve korunma yoları ile ilgileniyorsam ozaman ücretli olarak
bir kurs programına dahil olabilir ve kişisel bilgisyarlara veya bir ağa
nasıl sızılır onu öğrenebilir bu yolla kendimi daha rahat koruyabilirmişim.
Bilginin güç anlamına geldiği bu zamanda internet ortamında bu kursu vermeye cesaret
edebilecek kimse yok diyor şu anda. Ama eğer işler yolunda giderse bu konuda ilkler arasında
yerini alarak zaten mesleği olan bu işi internet ortamında da devam ettirmek istiyormuş.
Evet sevgili arkadaşım seninde gördüğün gibi bu reklam şekli her ne kadar başlangıçta
daha az kişiye ulaşıyor ve buna bağlı olarak ta etkisiz gibi görünebilir. Ama bunu etkili kılacak
sensin,ve etkili olacak biliyorum çünkü bu senin görevin
Görüşmek üzere, en güzel siteler seninle olsun...
not:
Eğer bilgisayarın için endişeniyorsan üzülme.Zarar vermedim. Hatta bence yeni
sistem kurmana bile gerek yok.Ama yerinde olsam bana güvenmezdim
irtibat :
duygualtay
gmail.com
kemalsila
gmail.com ''
İşte böyle. Şimdi ne yapabiliriz bundan korunmak için onlardan çokkısa bahsedeceğim. İlk yapacağınız iş bilgisayarınızı paylaşıma kapamakolsun. Daha sonra antivirüs güncellemesini vs. kesinlikle yapın.Bilgisayarınızı sıksık spyware programlara taratın. Bilmediğinizsitelere, programlara bakmayın. Şimdilik önerebileceğim şeyler bunlar.Eğer aklınıza başka bir korunma yolu gelirse lütfen bu konuya belirtin
Şimdi aklıma Geldi Kaspersky Anti-Hacker programını
kullanabilirsiniz
Ayrıca Port taratmak için bir site veriyim. Portlarınızı kontrol edin:
http://www.securitymetrics.com/portscan.adp
home-office tarafından yapın ücretsizdir...
İşte Onlarca kişinin Bilgisayarına bırakılan Not.
''Merhaba biraz reklam arası vermek istermisin
Boyle reklam da olurmu demiyorsun umarım. Tüketiciler reklamdan kaçtıkça onların
ilgisini çekecek yeni yollar bulmakta giderek zorlaşıyor. Ben ofisimde
oturmuş acaba kursumu daha geniş kitlelere nasıl duyurabilirim
diye düşünürken, aklıma kişisel bilgisayarlara sızarak not bırakmak
geldi. Şüphesizki bu oldukça zahmetli bir iş. Tabii ben bunu başardıktan sonra
sana düşen önemli bir sorumluluk var ki sen bu yazıyı okuduğuna göre ben bunu başardım.
Şimdi sen çevrende ne kadar bilgisayar güvenliği ile ilgilenen arkadaşın var
ise benden bahsedeceksin
Diyeceksin ki " Abi biri benim bilgisayarıma girmiş. Ve not bırakmış
öncelikle benim bilgisyarımda açık portlar olduğunu kötü niyetli birinin
bunları kullanarak bana zarar verebileceğini soyluyor. Eğer bilgisayar güvenliği
ile ilgilenmiyorsam ve hack ve korunma yolları ilgimi çekmiyorsa bilen birisinden
yardım alarak firewall ve antivirus AYARLARIMI yapmam gerekliymiş.
Ama hack ve korunma yoları ile ilgileniyorsam ozaman ücretli olarak
bir kurs programına dahil olabilir ve kişisel bilgisyarlara veya bir ağa
nasıl sızılır onu öğrenebilir bu yolla kendimi daha rahat koruyabilirmişim.
Bilginin güç anlamına geldiği bu zamanda internet ortamında bu kursu vermeye cesaret
edebilecek kimse yok diyor şu anda. Ama eğer işler yolunda giderse bu konuda ilkler arasında
yerini alarak zaten mesleği olan bu işi internet ortamında da devam ettirmek istiyormuş.
Evet sevgili arkadaşım seninde gördüğün gibi bu reklam şekli her ne kadar başlangıçta
daha az kişiye ulaşıyor ve buna bağlı olarak ta etkisiz gibi görünebilir. Ama bunu etkili kılacak
sensin,ve etkili olacak biliyorum çünkü bu senin görevin
Görüşmek üzere, en güzel siteler seninle olsun...
not:
Eğer bilgisayarın için endişeniyorsan üzülme.Zarar vermedim. Hatta bence yeni
sistem kurmana bile gerek yok.Ama yerinde olsam bana güvenmezdim
irtibat :
duygualtay
gmail.comkemalsila
gmail.com ''İşte böyle. Şimdi ne yapabiliriz bundan korunmak için onlardan çokkısa bahsedeceğim. İlk yapacağınız iş bilgisayarınızı paylaşıma kapamakolsun. Daha sonra antivirüs güncellemesini vs. kesinlikle yapın.Bilgisayarınızı sıksık spyware programlara taratın. Bilmediğinizsitelere, programlara bakmayın. Şimdilik önerebileceğim şeyler bunlar.Eğer aklınıza başka bir korunma yolu gelirse lütfen bu konuya belirtin
Şimdi aklıma Geldi Kaspersky Anti-Hacker programını
kullanabilirsiniz
Ayrıca Port taratmak için bir site veriyim. Portlarınızı kontrol edin:
http://www.securitymetrics.com/portscan.adp
home-office tarafından yapın ücretsizdir...
Evden Eve Nakliyat